İsviçre’nin tahtını elinden aldı! Dünya zenginlerinin altın stoku bu kasalarda

Zenginlerin Altın Yatırımları Singapur’a Kayıyor

Ekonomik ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde, dünyanın en zenginleri altın yatırımlarını farklı bölgelere kaydırıyor. Singapur, özellikle artan belirsizlik ortamında güvenli bir liman olarak tercih edilirken, bu durum İsviçre’nin uzun süredir sahip olduğu “altın kasası” ünvanını tehdit ediyor.

Singapur, Asya’nın Parlayan Yıldızı Haline Geldi

CNBC’nin raporuna göre, ABD-Çin gerginliği, olası ticaret savaşları, siyasi belirsizlikler ve Trump’ın yeniden adaylığı gibi etkenler, milyarderleri altınlarını daha güvenli ülkelere taşımaya itiyor. Burada Singapur öne çıkıyor. Şehir devletinde bulunan 6 katlı “The Reserve” adındaki tesis, 1.5 milyar dolarlık altın ve gümüş stoğuyla dikkat çekiyor.

Fiziki Altın Saklama Talebi %88 Arttı

2025’in ilk dört ayında, fiziki altın ve gümüş saklama talebi bir önceki yıla göre %88 arttı. Aynı dönemde altın satışlarında ise %200’ün üzerinde bir artış yaşandı ve bu artışın %90’ı Singapur dışından yapılan yatırımlardan kaynaklandı.

Uzmanlara göre, ultra zenginlerin fiziksel altına yönelmesinin arkasında, karşı taraf riskinden kaçınma isteği yatıyor. 2023’te yaşanan Silicon Valley Bank krizinden sonra, bankalara olan güvenin azalmasıyla yatırımcılar, altınlarını fiziksel olarak sahiplenmek istiyor.

Doğu’nun Finans Merkezi Olarak Singapur

Singapur’un güçlü altyapısı, siyasi istikrarı ve coğrafi avantajı, zenginlerin tercihini belirlemekte etkili oluyor. Artık “Doğu’nun Cenevre’si” olarak anılan şehir devleti, zenginlerin altınlarını sakladığı üç merkezden biri haline geldi ve İsviçre’ye ciddi bir rakip oluşturuyor.

Uzmanlara göre, kısa vadeli yatırımcılar için fiziki altın yatırımı maliyetli olabilir, ancak uzun vadeli güvenliği öncelikli kılanlar için Singapur’daki kasalar, servetlerini korumak isteyen zenginlerin tercihi haline gelmiş durumda.

Related Posts

Rekabet Kurumu yapılan ihlalleri yapay zeka ile belirleyecek

Rekabet Kurumu Başkanı Küle, şirketlerin artık fiyatları algoritmalarla belirlediğine, fiyat sabitlemesi gibi ihlallerin otomatik gerçekleştirildiğine işaret ederek, “Yapay zekayı kullanarak, karşı denetimi hayata geçirmeyi planlıyoruz”​​​​​​​ dedi.

Volvo Çin tarifelerinden kaçmak için elektrikli SUV üretimini bakın nereye taşıyor!

Volvo, perşembe günü yaptığı duyuruda Polestar 7 kompakt elektrikli SUV’yi 2028’den itibaren Slovakya’da üreteceğini duyurdu. Polestar 7, İsveçli markanın Avrupa’da üretilecek ilk modeli olacak ve markanın diğer tekliflerinin yanında varlığını …

İŞKUR’dan kamu kurumlarına personel alımı

İŞKUR İşgücü Uyum Programı kapsamında Niğde’de kamu kurumlarında geçici süreyle görev almak isteyen vatandaşlar için başvurular başladı. İŞKUR İl Müdürlüğü, Niğde Valiliği, İl Müftülüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü …

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

Akbank Gençlik Akademisi Fellowship Programı’nda yeni dönem

İstanbul’da yaşamanın maliyeti belli oldu

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), tarafından yapılan araştırmanın sonuçları çarpıcı. İPA, Haziran 2025’e ilişkin “İstanbul’da Yaşam Maliyeti” araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam …

ECB Başkanı Lagarde: Mevcut faiz oranı pozisyonumuz uygun konumda

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Christine Lagarde, mevcut faiz oranlarının uygun seviyede olduğunu ve bankanın yüzde 2’lik orta vadeli enflasyon hedefine bağlı kaldığını söyledi.